Trst - 1. kolo Alpe Adria

Nova sezona lige Alpe Adria za 2014/2015 počela je prvom stanicom u Trstu 28-30.11.2014.

Zbog bolesti i povreda naš tim je znatno redukovan. Na put su pošle Anja Miljević i Tara Nikolić kao i trener Vukan Vuletić.

Nastupilo je ukupno 13 klubova iz Austrije, Italije, Hrvatske i Srbije. 

 

I pored činjenice da takmičarska sezona još nije u jeku i da su takmičari još uvek u pripremi, kao i da su takmičarke prešle iz mlađe u narednu stariju kategoriju, medalje nisu izostale.

Anja Miljević je uspela u kategoriji starijih kadeta C da održi nivo koji je imala u mlađoj kadetskoj konkurenciji osvojivši u vrlo napetoj borbi jednu srebrnu (daska 1m) i jednu bronzanu (daska 3m) medalju. Rezultati su bili na nivou prvog i trećeg reprezentativnog nivoa po tabeli za rangiranje rezultata SSVS.

Tara Nikolić se nešto teže borila u novoj starijoj grupi mlađih kadeta, zauzevši 7.mesto na dasci 1m i tek 14 na dasci 3m. Ipak očigledno je da je Tara u stanju da se bori za sam vrh u narednim kolima i da je ovo trenutna nestabilnost.

Ostaje žal što i ostali naši takmičari nisu učestvovali jer bi sigurno bilo još medalja za Čukarički.

 

Posebno zadovoljstvo bila je poseta potpredsednika kluba i doajena skokova u vodu Predraga Đuričića Pede i njegove supruge Snežane i roditelja Gorana Nikolića koji su dali nesebičnu podršku mladim takmičarkama i sa kojima smo proveli ugodne trenutke u Trstu.

 

Sledeća stanica je Grac 30.01.-01.02.2015.

 

Rezultati:

kratki rezultati - 13 Alpe Adria Tournament - Risultati semplici.pdf

detaljni rezultati - 13 Alpe Adria Tournament - Risultati dettagliati.pdf